Lyssej med svampe bagt i spidskål

Opskrift til 420 MIN

Lyssej med svampe bagt i spidskål
Ingredienser
  • 400 g lyssejfilet uden skind og ben 4 store spidskålsblade
  • 400 g blandede svampe, f.eks. østershatte, markchampignoner el. kejserhatte
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g cherrytomater
  • 1 dl hvidvin
  • 250 g blomkål
  • 2 skalotteløg
  • Salt og peber
  • TILBEHØR: Kartofler og godt brød
Vejledning
Kog de hele kålblade i en stor gryde letsaltet vand i 3
minutter. Køl kålbladene af under koldt vand, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

Skær eller bræk svampene i mindre stykker, og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.

Skær lyssejen i fire stykker. Smør en stor kop med lidt olie. Læg et spidskålblad i koppen, kom en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke fisk oven på svampene, og luk bladet om fyldet.
Vend det fyldte kålblad ud på en bageplade med bagepapir, fjern koppen, og fortsæt på samme måde med de øvrige kålblade. Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 minutter ved 180 grader.

TOMATCOULIS:
Hak hvidløgene groft, og halvér cherrytomaterne. Svits hurtigt hvidløgene i 1 spsk olie i en gryde, uden at
de tager farve. Tilsæt tomater, svits et øjeblik, og tilsæt hvidvin. Lad tomaterne koge i 10 minutter.
Blend tomaterne, og smag til med salt og peber.

SPRØD BLOMKÅL:
Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløget. Steg blomkål i 1 spsk olie på en pande i 3 minutter.
Tilsæt skalotteløg, salt og peber. Servér fisken med tomatcoulis, sprød blomkål, kartofler og godt brød.
Giv os din bedømmelse
Hvad bli´r halvtreds minus fire?
Om osKontaktOpskrifterSalgsbetingelserPrivatlivspolitikFAQ
FacebookInstagramElite Smiley
Betalingskort
Alle priser er i DKK inkl. moms og ekskl. levering
CVR-nr.: 35512713 Tlf-nr.: 27 76 20 00
Copyright © 2013-2018 - eGastro.dk, Ågade 14, 7620 Lemvig