Keftedes og rødbede cous cous
Opskrift til 4 personer40 MIN

Ingredienser
- 1 pakke hakket skinkekød fra eGastro
- 1 lille finthakket rødløg
- 2 fed knust hvidløg
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1 spsk hakket persille
- 2 kviste hakkede mynteblade
- Salt, peber
- 12 små træspyd
- Rødbede Cous Cous:
- 300 g rødbeder
- 2 dl cous cous
- 2,5 dl grønsagsbouillon
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- Salt, peber
- 1 bæger feta i tern
- Mynte og persille blade
- Tilbehør: Brød
Vejledning
Læg 12 små træspyd i koldt vand mindst 30 min. Rør kødet sammen med rødløg, hvidløg, spidskommen, persille, mynte, salt og peber og del farsen i 12 lige store stykker. Form farskuglen omkring spyddet til en lille aflang pølse. Grill spydene ca. 10 min.
Kog rødbederne til de er møre, smut skrællen af og skær dem i tern.
Kom cous cous grynene i kogende grønsagsbouillon, sluk for varmen og lad det trække under låg 5 min. Rør grynene løse med en gaffel og bland med olivenolie, citronsaft, salt og peber. Kom rødbederne i og bland med feta samt mynte og persilleblade.
Kog rødbederne til de er møre, smut skrællen af og skær dem i tern.
Kom cous cous grynene i kogende grønsagsbouillon, sluk for varmen og lad det trække under låg 5 min. Rør grynene løse med en gaffel og bland med olivenolie, citronsaft, salt og peber. Kom rødbederne i og bland med feta samt mynte og persilleblade.