Hel Rødspætte med persillesovs

Opskrift til 4 personer30 MIN

Hel Rødspætte med persillesovs
Ingredienser
  • 1 kg nye kartofler
  • 4 flåede rødspætter
  • 2 dl rugmel
  • 2 tsk. salt
  • 2 knsp. peber
  • smør til stegning
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 stort bundt persille
  • TILBEHØR:
  • Sauterede grøntsager
  • Syrligt syltetøj
Vejledning
Start med at koge de skrubbede nye kartofler i letsaltet vand til de er møre. Det tager ca. 20 minutter.

Hæld rugmel, salt og peber i en dyb tallerken og bland det sammen. Vend de flåede rødspætter heri.
Læg smør på stegepanden, varm den godt op og lad smørret bruse af. Steg rødspætterne til de er gyldne og sprøde, ca. 5 minutter på hver side, mens du af og til tager smør fra panden med en ske og drypper ned langs ryggen af fisken.

Find en gryde frem til sovs og smelt smørret heri. Rør melet i og pisk også mælken i lidt efter lidt. Bring sovsen i kog under stadig omrøring og lad den småkoge et par minutter før den hakkede persille tilsættes. Smag til med salt og peber.

Server den stegte rødspættefilet med nye kartofler, persillesovs og evt. sauterede grøntsager. Prøv også med lidt syrligt syltetøj til.
Giv os din bedømmelse
Hvad bli´r halvtreds minus fire?
Om osKontaktOpskrifterSalgsbetingelserPrivatlivspolitikFAQ
FacebookInstagramElite Smiley
Betalingskort
Alle priser er i DKK inkl. moms og ekskl. levering
CVR-nr.: 35512713 Tlf-nr.: 27 76 20 00
Copyright © 2013-2019 - eGastro.dk, Ågade 14, 7620 Lemvig