Kulmule dampet med savojkål

Opskrift til 4 personer30 MIN

Kulmule dampet med savojkål
Ingredienser
  • 500 g kulmule
  • 2 kartofler
  • Det hvide af 1 porre
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 3 dl vand
  • 1 dl syrnet fløde 9%
  • 1-2 spsk revet peberrod
  • salt og peber
  • 1/2 savojkål (700 g)
  • 3 skiver bacon
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl hvidvin
  • 2 kviste timian
  • TILBEHØR:
  • Kogte kartofler og godt brød
Vejledning
Skræl kartoflerne og skyl porren grundigt. Snit porren fint og hak kartoflerne i små tern. Svits kartoffel og porre i 1 spsk
olie, uden at de tager farve. Tilsæt vand og kog 15 min. Under låg. Blend kartofler, porre og kogevandet til en blank og ensartet
sauce. Tilsæt syrnet fløde og peberrod og blend igen. Smag saucen til med salt og peber. Saucen må ikke koge, efter den syrnede fløde er tilsat.

Hak løget, og snit savojkålen fint. Skær baconen i tern og svits den i olien i en bred gryde. Tilsæt løg og kål og svits dem
med i 4-5 min. Tilsæt vineddike, hvidvin, timiankviste, salt og peber, kog op og rør grundigt rundt.

Skær kulmulen i 4 pæne stykker, og læg dem oven på kålen. Skru ned til jævn varme, og læg låg på gryden. Damp kål og fisk i 10 min.

Servér kulmulen med den dampede kål, peberrodscreme, kogte kartofler og godt brød.
Giv os din bedømmelse
Hvad bli´r halvtreds minus fire?
Om osKontaktOpskrifterSalgsbetingelserPrivatlivspolitikFAQ
FacebookInstagramElite Smiley
Betalingskort
Alle priser er i DKK inkl. moms og ekskl. levering
CVR-nr.: 35512713 Tlf-nr.: 27 76 20 00
Copyright © 2013-2019 - eGastro.dk, Ågade 14, 7620 Lemvig